2017-02-13

Akcija „Saugesnio interneto diena“

Vasario 7 d. visoje Europoje minima Saugesnio interneto diena (šių metų Saugesnio interneto dienos šūkis – „Skatinkime pokyčius: vienykimės dėl geresnio interneto!“).

Akcijos tikslas – skatinti vaikus ir jaunuolius saugiau ir atsakingiau naudotis internetu, mobiliaisiais įrenginiais, parodyti, kad internetas nėra tik internetiniai žaidimai, socialiniai tinklai, patyčias skatinantys straipsniai, betiksliai pokalbiai su mažai ar visai nepažįstamais žmonėmis. Atkreipiamas dėmesys į tai, kad internetas – tai neišsenkantis žinių šaltinis, kuris gali būti labai naudingas mokantis ar kuriant įvairius dalykus.

Saugesnio interneto dienos proga daugelyje Lietuvos mokyklų organizuojami įvairūs renginiai. Šiais mokslo metais prie akcijos prisijungė ir mūsų mokyklos biblioteka. Pradinių klasių mokiniai puošė bibliotekos ir skaityklos duris bei dalyvavo respublikiniame konkurse „Papuošk bibliotekos duris“.

5 klasės mokiniai (klasės valandėlės metu) skaitykloje stebėjo iniciatyvos „Augu internete“ mokytojo, „Telia“ B2B trenerio Rimvydo Jurkuvėno tiesioginę interaktyvią vaizdo pamoką „Saugus internete“.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner