2016-12-30

KALĖDINIS KARNAVALAS „LAIKO RATAS“

Gruodžio 23 d. mūsų mokykloje vyko šventė – 5–10 klasių mokinių kalėdinis karnavalas „Laiko ratas“ (šių metų karnavalo tema – „Animaciniai filmukai“). Renginį vedė 8 klasės mokinės Justina Šiaulytė ir Augustė Mikutaitė.

Pirmieji scenoje pasirodę penktokai pristatė vaidinimą „Vilkas ir septyni ožiukai“. Padūkėliai ožiukai ir kopūsto lapą graužė, ir pamokas ruošė bei savo talentus demonstravo, ir mamą ožką į parduotuvę išlydėjo, ir su vilku vegetaru susidraugavo, ir visiems linkėjo gražių švenčių.

Karnavalą tęsė nuotaikingas 6 klasės mokinių vaidinimas „Senelis Šaltis ir vasara“. Žiūrovai scenoje išvydo senelį Šaltį ir baltąsias meškas, pašaipūnę varną, bailųjį kiškį, gydytoją, linksmuosius vaikučius. Istorija baigėsi laimingai – senelis Šaltis tikrai pamatė vasarą!☺

Netrukus scenoje pasirodė kovingai nusiteikusi mama beždžionėlė su savo išdykusiais vaikais. Beždžioniukai mamos neklausė, vakarienės nevalgė, už ūsų tampė tigrą, krėtė kitas išdaigas. Tačiau įvyko tikras kalėdinis stebuklas – beždžioniukai tapo geri ir paklusnūs! Animacinio filmuko „Beždžionėlės“ personažus suvaidino išradingieji septintokai.

8 klasės mokiniai papasakojo istoriją apie smurfus – mažyčius mėlynus žmogeliukus, gyvenančius savo namukuose-grybukuose (animacinis filmas „Smurfai“). Smurfai laukė Kalėdų, puošė eglutę, tačiau, kaip visada, ramybės jiems nedavė siaubūnas Gargamelis, bet draugiškiems smurfiukams piktojo burtininko išdaigos tikrai nebuvo baisios.

Mūsų mokyklos devintokai yra išskirtiniai, nepakartojami – jie tiesiog viską daro kitaip. Visus pralinksmino jų sukurta eiliuota istorija apie mokytojus bei mokinius, jų tarpusavio santykius, vienų ir kitų elgesį pamokų ir pertraukų metu ir kt. Žodžiu, paporinta istorija taikli – nieko nei pridursi, nei atimsi!

4 dalių muzikalų pasirodymą „Na, palauk!“ pristatė 10 klasės mokiniai. Skambėjo zuikučių trio atliekama daina, vilko ir zuikio solo partijos, pradžiugino ritmingi šokiai, įtaigi vaidyba.

Visiems renginio „Laiko ratas“ dalyviams ir svečiams gražių švenčių linkėjo mokyklos direktorė Laima Mačernienė. Įstaigos vadovė kiekvienai klasei įteikė ir saldžiuosius prizus (rėmėjas – „Kretingos maistas“).

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner