2016-10-12

„Jei Tau pavyks sukurti pasaulį kaip meilės lauką, tada prasmingi bus Tavo darbai, ilgi ir gražūs bus Tavo keliai, turtingas bus Tavo buvimas, ir viskas bus Tau didžiausia dovana. Viskas: nuo smėlio grūdelio iki žvaigždės, nuo laukų ramunės iki Dievo...“
A.Šliogeris

 

POPIETĖ „ŠIAM PASAULY VISKO BŪNA“

 

Spalio 7 d. mūsų mokykloje paminėta Tarptautinė mokytojų diena – vyko šventinė popietė „Šiam pasauly visko būna“, kurią vedė 10 klasės mokinės Erika Norvilaitė ir Rugilė Kaubrytė (šventės iniciatoriai ir organizatoriai: mokinių tarybos atstovai, socialinė pedagogė Vida Tamošauskienė, šokio mokytoja Janina Vaičekauskienė, muzikos pedagogė Daiva Norvaišienė, žmogaus saugos mokytojas Gintaras Mačernis, neformaliojo švietimo organizatorė Aušra Gedgaudienė).

Sveikinimo žodį pedagogams tarė direktorė Laima Mačernienė. Įstaigos vadovė pabrėžė, kad mokytojas moko savo asmeniniu pavyzdžiu, kuria žmogų kaip menininkas – iš savo širdies, proto ir jausmų. Pedagogams palinkėta naujų dalykų pažinimo, kūrybos, bendrystės su mokiniais džiaugsmo. Pasidžiaugta ir tuo, kad Kretingos rajono kultūros centre vykusios geriausiai įvertintų pedagogų pagerbimo ceremonijos metu buvo pasveikinta ir mūsų mokyklos šokio mokytoja metodininkė Janina Vaičekauskienė. Jai įteiktas mero Juozo Mažeikos padėkos diplomas bei Kretingos krašto juvelyrikos meistro Gražvydo Kasparavičiaus kurta nominacijų statulėlė „Skrendantys ant pašaukimo sparnų“ (pedagogei įteikta nominacija „Už kūrybinės veiklos, telkiančios bendruomenę prasmingiems sumanymams ir darbams, inicijavimą“).

Savo auklėtojus, dalyko mokytojus, kitus mokyklos bendruomenės narius sveikino ir mokiniai. Vaikai šoko, dainavo, deklamavo eilėraščius, inscenizavo pamoką, pristatė sukurtą filmuką, vaidino.

Originalumo nestokojo 8 klasės mokiniai: dalyko mokytojams už įvairius nuopelnus įteiktos nominacijos. Nominacija „Geriausia skiemenavimo meistrė“ atiteko biologijos mokytojai Aušrai Gedgaudienei, titulu „Atlaidžiausia mokytoja“ didžiavosi anglų kalbos pedagogė Jolanta Putriuvienė. Už žemaičių tarmės puoselėjimą „Įvairiapusiškiausios mokytojos“ nominacija atiteko istoriją dėstančiai Astai Pocienei. Entuziastiškiausia mokytoja pripažinta lituanistė Vitalija Brunalienė, o technologiškiausia – informacinių technologijų ir fizikos mokytoja Nijolė Donėlaitė. Už tai, kad „iš medžio padaro šokantį medį“, „Nuoširdžiausios mokytojos“ titulas atiteko šokio pedagogei J. Vaičekauskienei, o technologijų mokytojas Donatas Lubys nusipelnė „Linksmiausiojo mokytojo“ nominacijos. Mylimiausiu išrinktas kūno kultūros specialistas Marius Meškauskas. Garbingiausią – „Ištvermingiausios mokytojos“ – titulą aštuntokai paskyrė savo auklėtojai Vidai Tamošauskienei.

Pedagogai buvo dėkingi mokiniams ir šventės organizatoriams už gerą nuotaiką, nuoširdžius sveikinimus, malonias staigmenas.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner