2016-10-07

AKCIJA „APIBĖK MOKYKLĄ“

Judėjimas būdingas žmogui nuo pat gimimo. Gamta įpareigoja vaiką augti ir bręsti per veiklą, aktyvumą ir judėjimą. Visas jo organizmas ir nervų sistema tik tuomet normaliai vystosi ir funkcionuoja, kai vaikas juda.

Skatindami vaikų judėjimą mūsų mokyklos pradinių klasių mokytojai įtraukė savo mokinius į respublikinę akciją ,,Apibėk mokyklą“. Rugsėjo mėnesio 2 savaites kiekvieną dieną 1-4 klasių mokiniai su savo mokytojais apibėgo savo mokyklą ir mankštinosi stadione. Bėgimo metu vaikai galėjo pabūti kartu su savo draugais ir pabendrauti su mokytoju kitoje aplinkoje. Vieną akcijos dieną bėgime su pradinukais dalyvavo ir kūno kultūros mokytojas Marius Meškauskas, kviesdamas aktyviai judėti ne tik akcijos metu. Vaikai pabuvę lauke, atsipalaidavo, geriau jautėsi, nes daugeliui patinka bėgioti. Į klases jie sugrįždavo žvalesni, linksmesni ir darbingesni.

Idėją apibėgti mylią apie mokyklą 2012 m. pasiūlė vienos Škotijos pradinės mokyklos vadovė Ellaine Wylie. Mokytoja sugalvojo labai paprastą būdą išjudinti vaikus – pertraukos metu apibėgti savo mokyklą. Akcija davė teigiamų rezultatų: sumažėjo antsvorio turinčių vaikų skaičius, vaikai ėmė mažiau sirgti, pagerėjo jų fizinės galimybės, darbingumas.

Aušra Gedgaudienė
Neformaliojo švietimo organizatorė

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner