2016-05-06

„Bibliotekos prieina prie kiekvieno žmogaus ir suteikia galimybę bendrauti su knyga <...>.
Pasitikėkime bibliotekomis ir knyga“.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė

 

BIBLIOTEKŲ SAVAITĖ MŪSŲ MOKYKLOJE

 

Atsižvelgęs į mažėjantį knygų skaitymą, Seimas 2016-uosius paskelbė Bibliotekų metais, kurių šūkis – „Stiprios bibliotekos – stipri visuomenė“. Visus metus Lietuvos bibliotekose vyks įvairūs kultūriniai, edukaciniai renginiai, susitikimai su rašytojais, proto mūšiai ir kt.

Kasmet balandžio paskutinę savaitę minima ir Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Iniciatyvos tikslas – skatinti mokyklinio amžiaus vaikus ir jaunimą skaityti, juk bibliotekose sukauptos knygos, elektroninių informacijos išteklių kolekcijos – tai kūrybinės laboratorijos skleistis originalioms mintims, įkvėpimo šaltinis idėjoms ir pamatas ateities sėkmei.

Bibliotekų savaitė paminėta ir mūsų mokykloje.

5-10 klasių mokiniai piešė knygų skirtukus ir kartu su dailės mokytoja metodininke Kristina Pocevičiene suorganizavo kūrybinių darbų parodą.

2-3 ir 5 klasių mokiniai kartu su bibliotekos vedėja Alvyra Bončkiene vyko į susitikimą su vaikiškų knygų autore Lina Žutaute (susitikimas vyko Kretingos M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje). 2014 m. šiai rašytojai, knygų iliustratorei už knygeles „Kakė Makė ir didelė Tamsa“, „Kakė Makė ir netvarkos nykštukas“, „Kakė Makė ir pabėgusios ausys“, „Ferdinandas ir Pū. Žygis Į Australiją“ skirta Vaikų literatūros premija.

Bibliotekos vedėja taip pat suorganizavo ir pasikeitimo perskaitytomis knygomis akciją. Visiems akcijos dalyviams įteikti saldieji prizai.

Tokiomis renginių formomis siekiama kelti vaikų dvasingumą ir kultūrą, skatinti kūrybiškumą, bendravimą ir bendradarbiavimą, padėti suvokti skaitymo naudą ir malonumą, populiarinti bibliotekos veiklą.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner