2016-03-30

Visą kovo mėnesį Kartenos mokykloje vyko renginių ciklas „Žemė – mano rankose“, skirtas Žemės dienai – Kovo 20 – paminėti. Per pradinio ugdymo ir gamtos mokslų pamokas mokiniams buvo rodomas ir analizuojamas filmas „Žemės spalvos“ bei vedami pokalbiai ir diskusijos gamtosauginėmis temomis. 4–10 klasių mokinių komandoms buvo surengta viktorina „Ar pažįsti Kretingos kraštą?“. Jaunieji gamtininkai kartu su Salantų RP darbuotojais iškėlė inkilus sparnuočiams.

Kovo 14–18 dienomis buvo surengta Pu grupės ir 1–4 klasių mokinių kūrybinių darbų paroda „Žemės rutulio mozaika“. Vaikai sukūrė įspūdingus ir įdomius Žemės rutulio modelius: ant popieriaus, plastiko dangčių ir panašiai. Pirmokai nustebino, sukūrę erdvinį Žemės modelį.

Kovo 18 d. visi 2, 3, 4 ir 10 klasių mokiniai, lydimi mokytojų R. Baltuonienės, M. Griciuvienės, V. Tamošauskienės, J. Anužytės ir A. Gedgaudienės, dalyvavo Žemės vėliavos iškėlime prie Kartenos seniūnijos. Mokiniai išsakė savo pasižadėjimus būti tikrais gamtos saugotojais, norus ir palinkėjimus Žemei eilėmis ir šūkiais. Seniūnė Gintarė Padvaiskienė padėkojo mokiniams ir mokytojams už iniciatyvą ir kvietė visus prisijungti prie pasaulinės akcijos „Žemės valanda“ – kovo 19 d. nors vienai valandai išjungti visas nereikalingas elektros instaliacijas.

Žemės dienai skirtus renginius inicijavo biologijos mokytoja Aušra Gedgaudienė, aktyviai padedant Pu grupės ir 1–4 klasių auklėtojams: J. Rimkuvienei, P. Mikaločiui, R. Bitautienei, R. Baltuonienei ir M. Griciuvienei, mokytojoms J. Anužytei ir R. Trakienei.

Prie mokyklos ir seniūnijos iškeltos Žemės vėliavos visą mėnesį kvies visus švarinti ir gražinti savo aplinką bei atkreipti dėmesį į ekologines problemas.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner