2016-03-22

Viktorina „Ar pažįsti Kretingos kraštą?“

Kovo 14 d. mūsų mokykloje vyko integruota gamtos ir geografijos viktorina „Ar pažįsti Kretingos kraštą?“, skirta Pasaulinei Žemės dienai paminėti, kurią iniciavo ir organizavo biologijos mokytoja metodininkė Aušra Gedgaudienė. Viktorinoje dalyvavo mokinių komandos iš 4–10 klasių. Renginio pradžioje mokytoja Aušra Gedgaudienė pristatė Kretingos miesto ir rajono žymiausius istorijos, kultūros ir gamtos objektus, priminė Kretingos miesto įkūrimo istoriją. Po to klasių komandos aktyviai ir kūrybiškai atliko įvairias paruoštas užduotis: „Atpažink objektą“, „Atsakyk į klausimus“, „Pažymėk žemėlapyje“, „Sudėliok pavadinimą“. Užduotys skatino mokinius pritaikyti turimas teorines žinias praktiškai. Viktorinoje mokiniai išgirdo ir jiems nežinomų dalykų apie Kretingos kraštą.

Viktorinos dalyvių atliktas užduotis vertino tam tikslui sudaryta komisija: biologijos mokytoja metodininkė Jadvyga Anužytė, geografijos mokytoja Rūta Trakienė ir renginio svečiai – Salantų regioninio parko vyr. ekologės Dovilė Barčkutė bei Rūta Alšauskytė. Kol komisija skaičiavo rezultatus, dalyviams buvo rodomas filmas „Žemės spalvos“.

Viktorinos nugalėtojams ir dalyviams buvo įteikti 1-2 vietų diplomai ir padėkos. Mokiniams, kurių komandos laimėjo 1 vietas, buvo įteiktos ir Salantų regioninio parko dovanos – naujai išleistos knygos „Vadovas po Salantų regioninį parką“.

Viktorinos „Ar pažįsti Kretingos kraštą?“ rezultatai:

4–6 klasių grupėje:
1 vieta – 6 klasė (Meda Mockutė, Laura Liaudinskytė, Edgaras Rojus ir Darius Tamošauskas)
2 vieta – 5 klasė (Arvydė Paulauskaitė, Elija Beržanskytė, Nojus Gelumbickas ir Karolis Kniukšta)
3 vieta – 4 klasės komanda

7–10 klasių grupėje:
1 vieta – 8 klasė (Ema Miliūtė, Gabrielė Žiobakaitė, Gabija Lazdauskaitė ir Tautvydas Jonušas)
2 vieta – 9 klasė (Gabrielė Vasiliauskaitė, Laima Lazdauskaitė, Brigita Narvilaitė ir Rugilė Kaubrytė)
3 vieta – 7 ir 10 klasių komandos

Sveikiname viktorinos nugalėtojus ir dėkojame visiems dalyvavusiems mokiniams!

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner