2015-12-30

KALĖDINIS KARNAVALAS „PASAKŲ ŠALIES STEBUKLAI“

Gruodžio 23 d. mūsų mokykloje vyko 5–10 klasių mokinių kalėdinis karnavalas-šventė „Pasakų šalies stebuklai“. Renginį vedė princesės Ana ir Elza (dešimtos klasės mokinė Rūta Andriekutė ir aštuntokė Gabrielė Žiobakaitė), kurios visus pakvietė į kelionę ieškoti gražiausios kalėdinės pasakos.

Pirmiausia princesės pasisveikino su Raudonkepuraite, skubėjusia aplankyti senelio ir nešusia jam dovanų uogienės bei baltos duonos kepaliuką, nepabūgusia įsimylėjusio ir vilkei pirštis ketinusio vilko, medžiotojui skambinusia mobiliuoju telefonu (pasaką „Raudonkepuraitė“ inscenizavo 8 klasės mokiniai).

Devintokų pasakos „Gražuolis ir pabaisė“ pagrindinis veikėjas princas Karolinas nusprendžia vesti išmintingiausią, protingiausią, gražiausią merginą pasaulyje. Išvydęs tą mergelę, kuri buvo piktosios raganos užburta, princas nualpo, net blakstienų nebejudino, tačiau meilė įveikė visas kliūtis – Karolinas vedė savo svajonių panelę, jiedu ilgai ir laimingai gyveno.

Apie mamą ožką ir 7 ožiukus bei informacinių technologijų specialistą vilką pasaką pasekė 7 klasės mokiniai. Pasirodo, mama ožka dirbo pieno kombinate, tuo tarpu ožiukai – tikri kovos menų žinovai – išvelėjo kailį į jų namus užsukusiam vilkui. Tiek ožkos šeimyna, tiek moralinę žalą patyręs vilkas santykius aiškinosi „TV pagalbos“ studijoje.

Pasaką apie našlaitėlę ir tris nykštukus pristatė penktokėliai. Scenoje žiūrovai išvydo ir piktąją pamotę, ir jos negražią tinginę dukrą, ir darbščiąją podukrą. Siaučiant pūgai pamotė išvarė našlaitėlę į mišką žemuogių. Beklaidžiodama po girią, geroji mergelė priėjo trobelę, kurioje gyveno trys nykštukai. Našlaitėlė pasidalijo su jais duonos riekele, iššlavė grindis, padainavo dainelę. Už gerumą buvo atsilyginta – podukra į namus parnešė pilną krepšelį žemuogių. Į mišką išsiruošusi pamotės dukra nieko nepešė, o našlaitėlę vedė karaliaus sūnus.

Iš namų išvaryta, tačiau kovingai nusiteikusi, dažnai į darbą paleidžianti kumščius ir skardų balselį Snieguolė – pagrindinė 6 klasės mokinių vaidinimo herojė. Pirmiausia Snieguolė susitiko Raudonkepuraitę, kuri senelei nešė pyragėlių su uogiene už 1 eurą ir pyragėlių su kopūstų įdaru už 2 eurus (vėliau sužinosime, kad Raudonkepuraitės senelė išdūmė į Angliją braškių skinti, o jos trobelę nupirko pagyvenęs diedukas Jeronimas). Snieguolė apkumščiavo ir netikėlį vilką, įveikė vampyrą Drakulą, kiškius pažadėjo apsaugoti nuo separatistų, galiausiai nutarė apsigyventi pas mielus septynis nykštukus.

Nuostabaus grožio Pelenė (lyg iš rūgpienio plaukusi), pamotė ir nedorėlės jos dukros – pagrindinės 10 klasės mokinių pasakos veikėjos. Svarbiausias pasakojimo įvykis – vakarėlis princo rūmuose su populiariausiais atlikėjais. Į vakarėlį išskubėjo ir pamotė su dukromis, ir podukra. Princas Pelenę, žinoma, pastebėjo, tačiau labiausiai jam patiko merginos sportiniai bateliai, kuriuos jaunikaitis pasisavino. Policijos komisariate Pelenė parašė pareiškimą dėl pavogtų batelių, tačiau per daug dėl to nesigraudino. Taigi dešimtokų pasakojimo moralas – net geriems pasakų veikėjams gali nutikti ne tokie geri dalykai.

Po mokinių pasirodymų visus karnavalo dalyvius, mokinių tėvelius, pedagogus su šventėmis pasveikino mokyklos direktorė Laima Mačernienė. Už įdomias pasakų interpretacijas ir inscenizacijas kiekvienai klasei buvo įteiktas šakotis.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner