2015-12-11

PAMINĖTOS 140-OSIOS M. K. ČIURLIONIO GIMIMO METINĖS

Mūsų mokykloje-daugiafunkciame centre gruodžio 8 d. paminėtos Čiurlionio 140-osios gimimo metinės – vyko šventinis renginys „Genijus – laisvas paukštis, skriejantis į kosminį aukštį“ (E. Mieželaitis).

Renginį organizavo muzikos mokytoja Daiva Norvaišienė. Beje, integruoto projekto parengiamieji darbai prasidėjo dar rugsėjo mėnesį. Bibliotekininkė suorganizavo literatūrinę parodą „Pasaulis kaip pasaka“, muzikos pamokų metu 5–10 klasių mokiniai susipažino su M. K. Čiurlionio biografija, klausėsi muzikos kūrinių, kūrė kryžiažodžius, rusų ir lietuvių kalbos pamokų metu analizuota Čiurlionio literatūrinė kūryba. Per dailės pamokas mokiniai taip pat klausėsi įvairių menininko muzikinių kūrinių, piešė pagal savo individualius kūrybinius gebėjimus (suorganizuota 5–10 klasių mokinių kūrybinių darbų paroda). Taigi prie integruoto projekto (pagrindinis tikslas – supažindinti su M. K. Čiurlionio biografija ir kūrybos įvairiapusiškumu) įgyvendinimo prisidėjo gausus būrys mokyklos pedagogų: lietuvių kalbos mokytojos Vitalija Brunalienė ir Arina Prižginaitė, dailės mokytoja Kristina Pocevičienė, rusų kalbos mokytoja Jūratė Lisauskienė, istorijos mokytoja Asta Pocienė, bibliotekos vedėja Alvyra Bončkienė.

Renginį „Genijus – laisvas paukštis, skriejantis į kosminį aukštį“ vedė 7 klasės mokinė Viktorija Raminaitė. Akademinės popietės metu pranešimą „Istorijos kryžkelėse“ pristatė 9 klasės mokinės Rugilė Kaubrytė ir Brigita Narvilaitė. Apie M. K. Čiurlionio gyvenimą ir kūrybą kalbėjo septintokės Justina Šiaulytė ir Alvyda Jedenkutė. S. Nėries eilėraščius Čiurlionio kūrybos temomis („Viltis“, „Draugystė“) deklamavo moksleivės Viktorija Raminaitė ir Augustė Mikutaitė. Šeštokai pristatė Čiurlionio kūrinius „Sonata“ ir „Pasaka“. 8–10 klasių mokinių komanda parengė pranešimą „Laiškai Sofijai“: kalbėjo apie laiškų biografinę, istorinę, literatūrinę vertę, perskaitė keletą laiškų ištraukų, kuriose itin ryškus menininko sielos, jo galvosenos, pasaulėjautos, emocijų atsiskleidimas.

5–10 klasių mokinių komandos atliko ir M. K. Čiurlionio kūrinių muzikos klausymo testą bei dalyvavo viktorinoje „Čiurlionio gyvenimo pėdsakais“.

Taigi ruošdamiesi integruoto projekto pristatymui, renginio metu tiek mokiniai, tiek pedagogai daugiau sužinojo apie genialųjį kūrėją M. K. Čiurlionį, susipažino su jo dailės, muzikos ir literatūros kūriniais, bendravo ir bendradarbiavo priimdami bendrus sprendimus.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner