2015-11-01

INTEGRUOTAS PROJEKTAS „RUDENĖLIO IŠDAIGOS“

2015 m. spalio 22 d. mokykloje buvo suorganizuotas renginys „Rudenėlio išdaigos“ (šventę organizavo muzikos mokytoja Daiva Norvaišienė). Nuotaikingo renginio vedėjos – 5 klasės mokinės Elija Beržanskytė ir Arvydė Paulauskaitė.

Žiūrovų prisirinko pilnutėlė mokyklos aktų salė. Tėveliai džiaugėsi matydami, kaip jų vaikai šoka, dainuoja, vaidina, deklamuoja.

Pirmiausia scenoje pasirodė Kalniškių pradinio ugdymo skyriaus 1-4 klasių mokinukai, kurie pristatė inscenizaciją „Vaisių ir daržovių svita“ (mokytojos Audronė Venckauskienė ir Virgina Domarkienė). Vaikai buvo pasipuošę vaisių ir daržovių karūnomis, minė mįsles, deklamavo eilėraščius apie obuolį, slyvas, kopūstą, agurką, svogūną, bulvę, buroką, morką, visus susirinkusiuosius pavaišino rugine duonele, rudenėliui skyrė dainą „Rudens valsas“.

Mūsų mokyklos trečiokai skaitė laiškus rudeniui (kompozicija „Rudens laiškai“; mokinius paruošė mokytoja Regina Baltuonienė). Vaikai buvo pasipuošę rudens lapų karūnomis, atliko dainelę „Linksmas lietutis“.

Netrukus scenoje pasirodė gaidelis ir vištelė, senelis ir senelė, ožkelė, vilkas, kiaulė su paršeliais... Tokius personažus suvaidino antrokai (inscenizacija „Gaidelis ir vištelė“; mokinius paruošė mokytoja Rima Bitautienė). Skambėjo antros klasės mokinių atliekama daina „Riešutai“.

Pirmos klasės mokinukai šlovino moliūgą (mokinius paruošė mokytojas Paulius Mikaločius). Vaikai vežimaičiu į sceną atsivežė didelę oranžinę daržovę, sušoko ratelį „Moliūgas“, atliko dainą „Moliūgas ir lietus“.

Pasipuošę spalvotų rudens lapų emblemomis kompoziciją „Rudenėlio spalvos“ pristatė mokyklos ketvirtokai (mokinius paruošė mokytoja Morta Griciuvienė). Vaikai deklamavo eilėraščius apie rudenį, skambėjo daina „Voro tinklas“.

Jaunųjų gamtininkų būrelio nariai pateikė linksmų žaidybinių užduočių: užrištomis akimis atspėti daržoves, sudėlioti kaštonų „gyvatėlę“, atpažinti medžių lapus, įminti mįsles apie vaisius ir daržoves (mokinius paruošė mokytoja Aušra Gedgaudienė). Renginio pabaigoje skambėjo finalinė daina „Rudenėlis“.

Dar prieš šventę mokykloje buvo suorganizuota tradicinė rudens gėrybių paroda. Nustebino pradinukų ir jų tėvelių bei mokytojų išradingumas, kūrybiškumas. Parodos lankytojai džiaugėsi kompozicijomis iš vaisių ir daržovių, rudens gėlių puokštėmis. Ne vienas šypsojosi perskaitęs eksponatų pavadinimus: „Kietasis mašiniukas“, „Ežys Petrius“, „Čipolinas“, „Sliekas“, „Ateivis“, „Piratų laivas“, „Mūsų močiutė“, „Pimpačkiukas“ ir kt.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner