2015-10-04

„Idėjos auga tik atidžiai prižiūrimos. Išmintingose Mokytojų rankose suveši net pačios gležniausios...“
(A. Zuokas)

PAMINĖTA TARPTAUTINĖ MOKYTOJŲ DIENA

Spalio 2-ąją mūsų mokykloje-daugiafunkciame centre paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Įspūdingą šventę suorganizavo 10 klasės mokiniai su auklėtoja Irena Pipiriene bei Mokinių tarybos atstovai su vadove Vida Tamošauskiene.

Tik įžengę pro paradines mokyklos duris, pedagogai galėjo pasijusti lyg kokioj Neptūno viešpatijoj – akys raibo nuo plaukiojančių laivelių, aštuonkojų, įvairiaspalvių žuvyčių... Nieko keisto, mat mokytojų laukė kelionė povandeniniu laivu po Atlanto vandenyną. Pedagogus visos kelionės metu lydėjo povandeninio laivo kapitonės Karolina Šeiniūtė ir Gabrielė Stonkutė (10 klasės mokinės).

Dviejų valandų kelionė (renginys vyko po 2 pamokų, kitas dvi pamokas vedė patys mokiniai) buvo nepakartojama, nes į povandeninį laivą tilpo beveik visa mokyklos bendruomenė, o tarp savų – visada smagu. Pedagogus ir mokytojus senjorus gražios šventės proga pasveikino mokyklos direktorė Laima Mačernienė, pavaduotoja ugdymui Tatjana Valužienė. Povandeninio laivo keleiviams dainavo ir šoko mokyklos mokiniai (vadovai – Janina Vaičekauskienė, Daiva Norvaišienė, Rimantas Varkojus). Skambėjo dainos apie akmenuką, žalią pupą, lietų, apie vorą, ūkininkaitę ir jos karvytę. Mokinių tarybos atstovai žemaitiškai sudainavo kūrinį „Aukso žovis“, lyriškai nuteikė moterų vokalinio ansamblio atliekamos dainos.

Savo auklėtojams, mokytojams vaikai ne tik dainavo, šoko, bet ir deklamavo, dovanojo gėles, piešinius. Originaliai auklėtoją J. Lisauskienę pasveikino aštuntokai – povandeniniame laive vyko improvizuotas „Teleloto“ žaidimas. Studijos žaidėjai džiaugėsi įspūdingais prizais: laimėtas skrudintuvas, baltos duonos kepalas, žaislinis automobiliukas, kelialapis-staigmena.

Pedagogai taip pat įveikė keletą išbandymų. Buvo patikrinta mokytojų klausa, sudalyvauta sporto rungtyje, įvertinti meniniai gebėjimai (teko piešti iš dešinės sėdinčio kolegos portretą).
Iš kelionės povandeniniu laivu mokytojai grįžo pailsėję, gerai nusiteikę, pasiruošę įgyvendinti kūrybinius sumanymus ir idėjas, visur ir visada padėti savo mokiniams.

 

5–10 klasių dailės kūrybinių darbų paroda skirta Tarptautinei mokytojų dienai paminėti

Tam, kad rastų geriausią skambesį, mokytojui tenka kasdien „derinti stygas“ ir daug dirbti. Ir maloniausia, kai šis sunkus darbas atsiperka. Be mokytojų kilnaus darbo pasaulis nebūtų toks gražus, turtingas ir padorus. Mokytojai – mylintys, rūpestingi, išmintingi bei kantrūs – buvo, yra ir bus visuomet reikalingi. Gražios šventės proga mūsų mokyklos fojė surengta 5–10 klasių mokinių dailės darbelių paroda (mokytoja Kristina Pocevičienė).

 

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner