2015-06-07

Vaikystė – tai išdaigų,
žaidimų, pokštų laikas.
Ir išdykauti nori
beveik kiekvienas vaikas.

O žaisdami jie mokos
kas bėgt, kas plaukt, kas skristi.
Visiems, visiems vaikeliams
patinka jų vaikystė.

(A.Karosaitė)

TARPTAUTINĖS VAIKŲ GYNIMO DIENOS

PAMINĖJIMAS MOKYKLOJE

Birželio 1-oji – Tarptautinė vaikų gynimo diena, kuri išradingai buvo paminėta ir mūsų mokykloje.

Įspūdingą šventę su gėlėmis, balionais, dainomis ir eilėraštukais surengė patys mažiausi mokyklos bendruomenės nariai – darželio grupės „Boružėlės“ bei priešmokyklinio ugdymo grupės „Bitės Ritės mokyklėlė“ vaikučiai. Į pirmąją klasę buvo išlydėti šešiamečiai („Bitučių išleistuvės“), su darželiu atsisveikino penkiamečiai („Lik sveikas, darželi!“). (Mažųjų šventės organizacinė grupė: Jolanta Rimkuvienė, Agnė Dargienė, Vaida Slušnienė, Janina Vaičekauskienė, Rimantas Varkojus).

Po 3 pamokų mokyklos stadione vyko sporto šventė, kurią organizavo kūno kultūros mokytojas Marius Meškauskas. Mokiniai šokinėjo į tolį, stūmė rutulį, mėtė smiginį, dalyvavo šaudymo į taikinį varžybose. Pasibaigus sporto šventei buvo apdovanoti patys taikliausieji, stipriausieji ir vikriausieji.

Kartu su mokyklos bendruomene Tarptautinę vaikų gynimo dieną paminėjo ir Vaiko širdies asociacijos bei jaunų šeimų „Jaunos šeimos Kartenoje“ iniciatyvinės grupės (Vaiko širdies asociacija dovanojo linksmybes ant didžiulio pripučiamo batuto).

Kretingos rajono kultūros centro Kartenos skyriaus darbuotojai J. Vaičekauskienė, R. Varkojus bei vedėja Sigita Dirmeitienė vaikus kvietė dalyvauti šventiniame rytmetyje „Vaikystės žydintys sodai“. Vaikučiai kartu su mamytėmis džiaugėsi muilo burbulais, balionais, piešė ant asfalto, šoko, dainavo, darė piratų mankštą.

Šventėje buvo gera ir mažiems, ir dideliems. Visi gerai praleido laiką, pabendravo, pabuvo vieni su kitais, o buvimas su vaikais, kaip yra pasakęs F. Dostojevskis, gydo sielas.

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner