2015-06-05


PROJEKTO „BŪK SAVANORIS – KEISK PASAULĮ!“

2014–2015 M.M. APŽVALGA

 

Mūsų projektas sėkmingai peržiemojo, atlaikė pavasrio šalnas ir dabar į vasarą žengia. O sulig kiekvienu žingsniu ir pabaiga matosi.

Norėčiau trumpai apžvelgti, kas gi per šiuos metus įvyko.

Visą praėjusią vasarą prižiūrėję piliakalnio teritoriją, savanoriai pramogavo liepos pabaigoje organizuotoje stovykloje.

Rudenį, lapkričio 7 d., jis buvo pristatytas Plateliuose vykusioje respublikinėje konferencijoje „Projektinės veiklos galimybės mokykloje“.

Žiemą, vasario 27 d., apie jį kalbėjome jau kitoje, Grūšlaukės pagrindinėje mokykloje vykusioje respublikinėje konferencijoje „Projektinės veiklos įtaka mokykloje kuriant saugią mokymo(si) aplinką“.

Buvo atlikta pakartotinė moksleivių apklausa apie tai, ką jie žino apie savanorystę. Gauti rezultatai nudžiugino – apie savanorišką darbą sužino vis daugiau jaunų žmonių.

Suorganizuota projektinės veiklos nuotraukų paroda, kuriai nuotraukas atrinko patys dalyviai. Ji dabar vyksta Kretingos rajono švietimo skyriuje. Rudenį, apsilankiusi mūsų partnerių, Salantų regioninio parko, lankytojų centre, turėtų parkeliauti ir mūsų mokyklą.

Įvyko susitikimas su Maltos organizacijos nariais, kurie pristatė savo veiklą, pasakojo apie savanorystės svarbą žmogaus gyvenime bei padėjo įkurti savanorių klubą Kretingos Simono Daukanto mokykloje. Mes, kaip žinote, jau turime MOPT savo mokykloje.

Paruošta ir pristatyta Gido programa po piliakalnio teritoriją. Pirmąjį pristatymą atlaikė rajono ugdymo įstaigų direktoriai ir pavaduotojai. Šią programą ruošė rusų k. mokytoja metodininkė Jūratė Lisauskienė, biologijos mokytoja metodininkė Aušra Gedgaudienė, o joms talkino technologijų mokytojas Donatas Lubys ir 9 klasės mokiniai. Gidėmis-savanorėmis tapo Gabrielė Stonkutė, Karolina Šeiniūtė, Rūta Andriekutė ir Dovilė Balsytė.

Jau prasidėjo Kartenos piliakalnio priežiūros darbai. Mūsų bei partnerių mokyklos 7–9 klasių mokiniai visoje teritorijoje surenka šiukšles, turėtų pradėti karpyti atžalas.

Birželio 7–11 dienomis pas mus svečiuosis partneriai iš Rumunijos. Kadangi praeitos viešnagės metu mes jau pristatėme ir mokyklą, ir pačią Karteną bei jos bendruomenės veiklas, tai šį kartą numatyta aprodyti kaimynystėje esančias saugomas teritorijas, pasidalinti patirtimi apie jaunų žmonių indėlį į jų priežiūrą, dalyvauti forume „Mokinių socialinė veikla per savanorystę Neringos vidurinėje mokykloje“. Numatoma ir baigiamoji tarptautinė konferencija „Comenius Regio partnerysčių projektas „Būk savanoris – keisk pasaulį!“ Salantų regioninio parko direkcijoje. Joje projekto partneriai apžvelgs nuveiktus darbus, aptars rezultatus.

O birželio 16–17 dienomis dar laukia šauni stovykla savanoriams, prižiūrintiems piliakalnį. Tikimės, kad ji bus tokia pat puiki, kaip ir praėjusiais metais.

Projekto koordinatorė Kartenos mokykloje-dugiagunkciame centre
mokytoja Jūratė Lisauskienė

P.S. Ir neužmirškit, kad geriems darbams atlikti visada reikalingos jūsų širdys ir rankos :)

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner