2015-06-05

PASKUTINIO SKAMBUČIO ŠVENTĖ

Skamba paskutinis mokyklinis skambutis... Skamba jis kasmet. Kartojasi neišvengiamai – kaip pavasaris, žolė, triukšmas paukščių lizduose. Skamba kiekvieną pavasarį, bet vis kitiems.

Paskutinis skambutis gegužės 29 dieną nuaidėjo ir mūsų mokyklos-daugiafunkcio centro dešimtokams. Nedrąsūs, sumišę, bet jau užaugę dešimtos klasės mokiniai, lydimi pirmokų, sugužėjo į mokyklos aktų salę (scenografija – daugiafunkcio centro pedagogės Jonės Drakšienės), į iškilmingą Paskutinio skambučio šventę, kurią suorganizavo devintokai su auklėtoja Irena Pipiriene.

Renginį vedė Vitalija Kniukštaitė ir Rytis Lukšas. Pačius gražiausius žodžius 10 klasės mokiniams skyrė pirmokai, jaunučiai dovanojo šokį „Mokyklėle, lik sveika“ bei valsą. Mokyklos direktorė Laima Mačernienė pasidžiaugė, kad dešimtokai tikrai suaugo ir pasijuto kaip abiturientai. Socialinė pedagogė V. Tamošauskienė mokiniams linkėjo pasirinkti teisingą gyvenimo kelią, mokytis iš savo klaidų, būti gerais ir dorais žmonėmis. Gražių svajonių, skardaus juoko, gerų draugų, sėkmės egzaminuose, išminties savo auklėtiniams linkėjo ir klasės vadovė Daiva Norvaišienė.

Būsimi mokyklos šeimininkai – devintos klasės mokiniai – pristatė filmą apie pirmąją mokyklos-daugiafunkcio centro dešimtokų laidą, į linkėjimų kraitelę įdėjo ir dainą, ir eiles.

Savo žodį tarė ir vyriausieji – dešimtos klasės mokiniai. Jų palikimas – simbolinis raktas ir testamentas. Mokytojams mažieji abiturientai paliko daug „turto“: ir mokyklą su valgykla, ir paspirtuką, ir Kartenos dirvožemio sliekus, ir bilietą į Angliją, daug kreidos ir popieriaus, kopūstą, spartųjį internetą, valerijono lašų, nuotolinio valdymo meilės raketą ir kt. Ištartas palinkėjimas ir būsimiems pasekėjams: „Tegul špargalkės ir vitaminai jums padės“. Savo auklėtojai D.Norvaišienei mokiniai padovanojo mažą muzikos instrumentą – rankų darbo fortepijoną.

Šventė baigėsi. Prieš akis – egzaminai. Tad sėkmės jums, mieli dešimtokai!

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner