2015-04-28

 

DAILĖS PROJEKTAS

„ANTRASIS DAIKTŲ GYVENIMAS“

 

Šiomis dienomis plačiai nagrinėjama ekologijos tema. Antrinis žaliavų, produktų panaudojimas – taip pat neatsiejama ekologijos dalis. Daiktai, atgimę antram gyvenimui, gali būti padaryti iš įvairių antrinių žaliavų: sulčių pakuočių, plastikinių kokteilio šiaudelių, nebenaudojamų diskelių, elektros lempučių, vienkartinių indų, plastiko butelių ir kitų medžiagų.

Mūsų mokykloje balandžio 16 dieną organizuota 5–8 klasių mokinių darbų iš antrinių žaliavų paroda – dailės projektas „Antrasis daiktų gyvenimas“ (darbų vadovė – dailės vyresnioji mokytoja Liusia Plonienė). Pasitelkę savo fantaziją mokiniai sukūrė išties įdomių ir dėmesio vertų kūrinių, antrines žaliavas pavertę žaismingais dirbiniais.

Penktos klasės mokiniai iš laikraščių gamino kirminų skulptūras, šeštokai dekoravo vienkartines lėkštes, akį traukė iš plastikinių maišelių pagamintos įstabios gėlės. Stebino septintos klasės mokinių skulptūros iš butelių (atlikta papjė mašė technika) ir originalūs papuošalai. Aštuntokai iš popieriaus gamino žaismingus kubus bei papuošalus iš įvairių daiktų.

Gyvendami vartotojiškoje visuomenėje, retai susimąstome, kad daiktai, kurie mums nebereikalingi, kitiems gali suteikti daug džiaugsmo. Taigi, mums nebereikalingus daiktus galime dovanoti, parduoti, mainyti, galime juos prikelti antram gyvenimui, „atgaivinti“, suteikti jiems naują funkcinę ir estetinę prasmę.

Nuotraukos iš parodos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner