2015-03-30

PASAULINĖS ŽEMĖS DIENOS PAMINĖJIMAS

Kovo 16–20 dienomis mūsų mokyklos pradinių klasių ir 5–7 klasių mokiniai per pasaulio pažinimo, gamtos ir biologijos pamokas darė kūrybinį projektinį darbą grupėmis – kūrė plakatus „Mes išsaugosim Žemę“. Po diskusijų su mokytojais patys mokiniai turėjo priimti sprendimą, kas labiausiai teršia Žemę, kaip šias problemas sumažinti ir kaip visa tai atskleisti popieriaus lape. Kūrybinį darbą-plakatą mokinių grupelės turėjo suspėti padaryti ir pristatyti klasei vienos pamokos metu. Vaikams tokios netradicinės pamokos patiko, jie emocingai ir labai kūrybiškai atliko užduotis, pasitikrino saviraiškos įgūdžių galimybes. Didelis paskatinimas mokiniams buvo – galimybė savo darbus pristatyti per Žemės dienos paminėjimą mokykloje.

Kovo 20 dieną buvo paminėta Pasaulinė Žemės diena. Šia proga visų klasių mokiniai pristatė kūrybinius darbus „Mes išsaugosim Žemę“. Pradinių klasių plakatai – piešiniai išsiskyrė savo spalvingumu ir originalumu, o vyresnieji pademonstravo savo supratingumą, kaip reikia prisidėti prie gamtos ir švarios aplinkos išsaugojimo. Mokiniai sustoję ratu mokyklos kieme skandavo savo sukurtus šūkius Žemei. Dešimtokams buvo patikėta iškelti Žemės vėliavą, kuri skelbs įvairius vyksiančius gamtosauginius renginius mokykloje iki balandžio 25 d.

Žemės dienos paminėjimas buvo suorganizuotas biologijos mokytojų Aušros Gedgaudienės ir Jadvygos Anužytės bei pradinių klasių mokytoju iniciatyva.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner