2015-03-25

MOKOMĖS KELIAUDAMI

Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro pirmokai, paklausti, ar galima keliauti laiku, atsakytų teigiamai. Mokinukai buvo išvykę į P. Domšaičio galeriją Klaipėdoje ir dalyvaudami edukacinėje veikloje, apžiūrinėdami paveikslus vaikai stebėjo, kaip keičiasi gamta. Vadovaujami muziejininkės mokiniai tarsi įsisuko į metų laikų malūną: žaidė, mokėsi, kūrė.

Norėdami išmokti skaičiuoti valandas, pažinti laiką pirmokai apsilankė ir Klaipėdos laikrodžių muziejaus praktiniuose užsiėmimuose. Mokiniams buvo papasakota laikrodžio atsiradimo bei valandų skaičiavimo istorija. Pirmokai praktiškai išbandė, kaip vandeniu matuoti laiką, stebėjo, kaip šešėlis slenka saulės laikrodžiu, kaip dega ugnies laikrodžiai. Laikrodžių muziejaus dirbtuvėse mokiniai patys pasigamino originalaus dizaino laikrodžius su veikiančiu mechanizmu.

Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro pirmokai nusprendė, kad mokytis neįprastoje aplinkoje – muziejuje – tikrai naudinga. Vaikai ne tik smagiai praleido laiką, bet ir puikiai įsisavino mokomąją medžiagą.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Rima Bitautienė

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner