2015-03-03

Kalbų kengūra-2015

Vaikų kūrybinės iniciatyvos fondas – nevalstybinė vaikų ir jaunimo organizacija – jau penkioliktus metus įdomiai ir kūrybingai dirba švietimo ir kultūros srityse, organizuoja konkursus.

Šio fondo veikla ugdo mokinių pilietiškumą, mobilizuoja ir skatina vaikus mokytis, praktiškai pritaikyti sukauptas žinias, moko mąstyti, dirbti savarankiškai, formuoja socialinius įgūdžius, suteikia galimybę vaikams realizuoti save ir padeda atskleisti kuo daugiau talentų.

Įvairūs renginiai ir projektai skatina vaikų ir jaunimo iniciatyvas, ugdo dalykines ir profesines kompetencijas.

Mūsų mokyklos mokiniai pamėgo šio fondo rengiamą vertimų ir kūrinių iliustracijų projektą „Tavo žvilgsnis“, kalbų Kengūros konkursus.

Svarbu yra tai, kad Vaikų kūrybinės iniciatyvos fondas suteikia galimybę išreikšti savo prigimtinius gebėjimus ne tik didžiųjų, bet ir mažesnių miestų ir miestelių vaikams. Mokiniams tiesiog pravartu išvysti savo veiklos rezultatus bendraamžių fone ir mokytis bendrauti. Galbūt šio fondo veikla kai kuriems vaikams padės pasirinkti tolesnį gyvenimo kelią. Džiaugiamės kasmet sulaukdami gausaus būrelio mokinių, kurie dalyvauja šiuose konkursuose. Šiemet anglų, rusų, lietuvių kalbų Kengūros konkurse dalyvavo 21 mokyklos mokinys. Patys mažiausieji buvo trečiokai, o didžiausias – 10 klasės mokinys. Konkursas vyko vasario 23–24 dienomis. Mokiniai atliko skirtingų lygių užduotis, pasitelkdami anglų ir rusų, lietuvių kalbų žinias. Konkursą organizavo, skatino užsienio, lietuvių kalbų mokytojos: anglų kalbos vyr. mokytoja Rūta Valaitytė, anglų kalbos vyr. mokytoja Judyta Jurgilienė, anglų kalbos mokytoja Indrė Smilingienė, rusų kalbos mokytoja metodininkė Jūratė Lisauskienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Vitalija Brunalienė. Tikimės gerų rezultatų, o konkurso dalyviams linkime sėkmės kūrybiniuose projektuose!

Humanitarinės grupės vadovė anglų kalbos vyr. mokytoja Rūta Valaitytė

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner