2015-02-26

 

Dalyvavimas konkurse
„Mokyklos virtuvės brolija“

 

 

Sausio 20 dieną ketvirtos klasės mokiniai kartu su savo mokytoja Sandra Bajorūniene dalyvavo maisto tiekimo įmonės „Pontem“ organizuotame sveiko maisto gaminimo konkurse „Mokyklos virtuvės brolija“ (tai sveikos mitybos pagrindais grįstų receptų konkursas). Konkurso organizatorių tikslas – įrodyti, kad sveikas maistas gali būti ne tik naudingas, bet ir skanus. Sveikos mitybos tema tikrai aktuali, nes minėtame konkurse dalyvavo daugiau kaip pusė tūkstančio 1–12 klasių mokinių iš visos Lietuvos.

Pasak konkurso „Mokyklos virtuvės brolija“ organizatorių, 1–4 klasių mokiniai daugiausiai gamino įvairius desertus: avižų kisielių, vaisių krepšelius, sveikuoliškus batonėlius, tortus, graikiškus saldainius ir t.t. Mūsų mokyklos ketvirtokai gamino ažūrinius lietinius su troškintų daržovių ir vištienos įdaru bei daržovių traškučius iš pastarnokų, bulvių, batatų, burokėlių ir morkų. Daržovių traškučiai galėtų būti alternatyva mėgstamiems, tačiau įvairių sintetinių priedų turintiems bulvių traškučiams.

Laimėti pagrindinių prizų (planšetinių kompiuterių) nepavyko, tačiau mūsų mokyklos komanda vasario mėnesį gavo padėkos raštus už dalyvavimą konkurse ir originalius sveikų patiekalų receptus.

Ketvirtokų mokytoja Sandra Bajorūnienė ypač dėkoja mokyklos direktorei L. Mačernienei už palaikymą, už leidimą naudotis mokyklos patalpomis, kuriose vyko sveiko maisto gaminimo procesas, taip pat mokinių tėveliams, parūpinusiems sveikų naminių produktų.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner