2015-02-21

Šventinis koncertas „Laisvės aušroje“

Kiekvienais metais švenčiame Lietuvos valstybės atkūrimo šventę – Vasario 16-ąją, šventę lietuvių tautos, turinčios savitą kultūrinį autentiškumą.

Lietuvos valstybės atkūrimo diena paminėta ir Kartenoje. Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro dainininkai ir šokėjai bei Kartenos kultūros centro saviveiklininkai susiėjo į būrį ir mietelio bendruomenės nariams bei svečiams padovanojo šventinį koncertą „Laisvės aušroje“.

„Didžiausias tautos turtas – jos laisvė, nepriklausomybė. Ant mūsų tautos laisvės aukuro buvo paaukota daug žmonių gyvybių, iškęsta pažeminimų, kalėjimų, trėmimų, persekiojimų. Vasario 16 dienos aktas yra mums ypatingai brangus ne tik dėl to, kad jis skelbia Lietuvos nepriklausomybę, bet kad tai yra drąsus, savarankiškas vieningos tautos žygis, kuris pasiekė tikslą“, – į žiūrovus kreipėsi renginio vedėja Arina Prižginaitė. Koncerte „Laisvės aušroje“ dalyvavo miestelio seniūnė Gintarė Padvaiskienė, bendruomenės pirmininkė Jurgita Kikalienė, gausiais aplodismentais pasveikinti ir garbūs rajono valdžios atstovai – meras Juozas Mažeika, vicemeras Vytautas Ročys, savivaldybės tarybos narys Vladas Baltuonis.

Koncerto „Laisvės aušroje“ meninę programą pradėjo senjorai su ilgesingais liaudies romansais, skambėjo kultūros centro moterų ansamblio „Gabija“, kaimo kapelijos „Minija“, folkšoko grupės „Vo tep“ atliekamos dainos (kultūros centro kolektyvų meno vadovai – Janina Vaičekauskienė ir Rimantas Varkojus).

Jaukioje, išpuoštoje Kartenos kultūros namų scenoje (scenografija Indrės Paulienės) pasirodė ir mokyklos dainininkai bei šokėjai.

Jaunučių šokių kolektyvas atliko šokius „Mokyklėle, būk sveika“ bei „Polka tinka kiekvienam“, jaunuoliai sušoko „Šliažo polką“ bei trankų šokį „Šokinėkit, vaikiukai“ (šokėjų vadovė Janina Vaičekauskienė).

Skambėjo jaunučių vokalinio ansamblio atliekamos dainos „Labas“, „Pasakų šaly“. Aštuntokų Erikos Norvilaitės ir Emilio Radvilavičiaus duetas atliko dainą „Atsidūsėjimas“ (dainininkų vadovė Daiva Norvaišienė).

Scenoje pasirodė ir Kartenos daugiafunkcio centro moterų vokalinis ansamblis. Skambėjo dainos „Viešpaties lelija“, „Mūsų linksmas gyvenimas“ (vadovė D. Norvaišienė).

Koncertą „Laisvės aušroje“ užbaigė bendras visų dalyvių šokis „Vakaruškos“ bei daina „Lietuva“, kuriai skambant žiūrovai plojo net atsistoję. Visiems padėkos žodį tarė ir naujoji kultūros centro vedėja Sigita Dirmeitienė.

Galvokime apie Lietuvą šiandien, gyvenkime joje šiandien, dirbkime, mokykimės, mylėkime, džiaukimės, šypsokimės, kurkime ir būkime laimingi šiandien, gyvendami savo Lietuvoje.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner