2015-02-19

„Kiekvienas žmogus savo tėvynės turi ieškoti savo širdyje“.
(Vydūnas)

 

 

VASARIO 16-OJI MOKYKLOJE

Sakoma, kad žmogus, ateidamas į šį pasaulį, daugelį dalykų (gimtinę, kalbą, tėvynę, tradicijas, papročius, kultūrą, šalies istoriją ir t.t.) gauna nemokamai. Svarbu, kad šiandienos žmogus gebėtų branginti ir saugoti šias vertybes, kad pamąstytų apie savo protėvių politinę kultūrą ir drąsą siekiant valstybės nepriklausomybės.

Vasario 16-ąją Lietuva šventė devyniasdešimt septintąsias valstybės atkūrimo metines. Svarbi istorijos data paminėta ir mūsų mokykloje.

Vasario 13 d. mokykloje vyko akcija „Aš labai myliu Lietuvą“: ir mokiniai, ir mokytojai buvo prisisegę trispalvės spalvų širdelės formos emblemas su užrašu „Aš labai myliu Lietuvą“ (akciją inicijavo istorijos mokytoja Asta Pocienė, mokinių tarybos nariai).

Per pirmąją pamoką šeštos klasės mokiniai pradinukams parodė meninę kompoziciją „Tai stebuklai pasaulio margiausio“ (vadovė – lietuvių kalbos mokytoja Vitalija Brunalienė). Pati Tėvynė jau yra stebuklas, dar didesnis stebuklas, kad ji yra laisva, kad mes esame nepriklausomos valstybės piliečiai.

Mokykloje surengta ne viena mokinių kūrybos darbų paroda.

Bibliotekos erdves puošė 5–10 klasių mokinių darbeliai (technologijų mokytoja Kristina Pocevičienė). Dailės mokytoja Liusia Plonienė taip pat suorganizavo 5–10 klasių mokinių piešinių parodą „Laisvės vėliava“. Gražų stendą parengė ir dešimtos klasės mokiniai su istorijos mokytoja A. Pocienė.

Mokyklos fojė papuošė ir pradinukų kūrybos darbai. Pirmokai stengėsi kuo gražiau užrašyti žodį LIETUVA (mokytoja Rima Bitautienė), antrokai piešė savo gimtinę (parodėlė „Mano gimtinė gražiausia“; mokytoja Regina Baltuonienė), trečios klasės mokiniai ir piešė, ir gražius lankstinius iš savo piešinių darė (mokytoja Morta Griciuvienė), ketvirtokai iš geltonų, žalių ir raudonų popierinių drugelių sukūrė Lietuvos vėliavą (mokytoja Sandra Bajorūnienė).

Vasario 15-ąją mūsų mokyklos mokiniai ir mokytojai dalyvavo iškilmingame Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimo koncerte „Laisvės aušroje“ (Kartenos kultūros centre).

Mokinių darbų parodos nuotraukos

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner