2014-12-23

„Kalėdos yra būtinybė. Juk turi būti metuose bent viena diena,
kuri mums primintų, kad esame ne vien dėl savęs, bet ir dėl kitų“.
(Eric Sevareid)

 

 

KUR KALĖDŲ SENELIAI PALIEKA SAVO BATUS?

Mūsų mokykloje gruodžio 12 d. lankėsi grupė Klaipėdos universiteto Pedagogikos fakulteto vaikystės pedagogikos studijų programos IV kurso studentų su dėstytojomis. Į mūsų mokyklą būsimieji pedagogai atvyko laikyti... egzamino! Studentai pristatė meninę programą „Kur Kalėdų seneliai palieka savo batus?“ Žiūrovų nuomone, jaunuolių kūrybinis darbas tikrai buvo vertas dešimtuko.

Taigi, kur Kalėdų seneliai palieka savo batus? Kur gyvena Kalėdų senelis? Galbūt Laplandijoje, o gal širdelėse ir mintyse tų vaikų, kurie juo tiki? Į šiuos klausimus ir stengėsi atsakyti Pedagogikos fakulteto studentai.

Mažieji žiūrovai nustebo scenoje pamatę Kalėdų senelį iš Lietuvos (vadinamą Kalėda), apsirengusį šviesiais drabužiais, ir daug nykštukų. Kalėda tuoj ėmėsi darbo – iš didžiulio maišo vieną po kito traukė laiškus su nuoširdžiausiais sveikinimais iš įvairių pasaulio kampelių.

Pirmąjį laišką parašė Kalėdų senelis (vadinamas Joulupukki) iš Suomijos. Jis visiems linkėjo gražių švenčių. Skambėjo nykštukų atliekama kalėdinė daina.

Antrąjį laišką parašė Senelis Šaltis iš Rusijos, kuris guodėsi, kad dingo vienas jo batas. Senelio Šalčio dovana mūsų mokyklos mokiniams ir mokytojams – nykštukų atliekama daina „Senelis Šaltis ir vasara“.

Trečiasis laiškas su sveikinimais ir muzikine dovana atskriejo nuo Santa Klauso iš Amerikos.

Ketvirtasis laiškas atkeliavo nuo Kalėdų senelio iš Pietų Afrikos. Skambėjo daina „Čiunga čianga“ iš rusiško animacinio filmuko „Kateriukas“.

Taigi senelio Kalėdos pagalbininkai nykštukai tikrai gabūs: jie dainavo ir suomiškai, ir angliškai. Uždainavo ir vokiškai, kai Kalėda skaitė imbierais kvepiantį laišką, gautą nuo Kalėdų senelio iš Vokietijos.

Gražiausius linkėjimus siuntė ir Kalėdų senelis iš Kinijos (kiniškai Don Che Lao Ren).

Linksmų Kalėdų (japoniškai „Meri Kurisumasu“) linkėjo Hotoiošis – Kalėdų senelis iš Japonijos, kaip teigiama, pakaušyje turintis trečiąją akį. Skambėjo daina „Mūsų dienos – kaip šventė“. (Japonijoje Kalėdų senelis dar vadinamas Santa-san).

Kalėda ir nykštukai, perskaitę visus laiškus, žiūrovams pasekė ir S. Nėries „Senelės pasaką“.

Mokyklos direktorė Laima Mačernienė dėkojo studentams už kūrybiškumą, gerą nuotaiką, linksmus pokštus, o dėstytojai įteikė atminimo dovanėlę.

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner