2014-11-13

SVEIKUOLIŲ DIENA

 

„Sveikame kūne – sveika siela“.
Romos poetas Juvenalis

 

Mūsų mokykloje lapkričio 7 d. vyko renginys „Sveikuolių diena“. Renginį organizavo Mokinių taryba, kuruojama biologijos mokytojos Jadvygos Anužytės (entuziastingiausiai prie akcijos prisidėjo 7 klasės mokinės Eglė Tamošauskaitė, Gabrielė Žiobakaitė, Ema Miliūtė bei 9 klasės mokinės Rūta Andriekutė, Gabrielė Stonkutė, Karolina Šeiniūtė, Vitalija Kniukštaitė, Kristina Liaudinskytė, Dainora Jedenkutė).

„Sveikuolių dienos“ tikslai: akcentuoti sveikos mitybos svarbą, skatinti mokinius kuo daugiau judėti, bendrauti ir patirti teigiamų emocijų.

Taigi, jau per pirmąją pamoką septintokės, pasiraitojusios rankoves, pjaustė obuolius, skuto morkas, lupo burokėlius ir spaudė sultis. Visi norintieji – tiek mokiniai, tiek mokytojai – galėjo įvertinti vitaminingo gėrimo naudą, juk šviežių vaisių ir daržovių sultys yra daug skanesnės nei saldikliais pagardinti gėrimai.

Norėdami būti sveiki ir stiprūs, turime ne tik sveikai maitintis, bet ir daug judėti: vaikščioti, bėgioti, šokti, sportuoti ir kt. Šiais laikais mokiniai per ilgai sėdi prie kompiuterių ir pamiršta judėjimo džiaugsmą bei naudą. Taigi, jau per antrąją pertrauką devintokės visus kvietė pajudėti – vyko akcija „Šokio mankšta“. Mokiniai noriai šoko, plojo, šypsojosi, mankštintis neraginami susirinko ir per ilgąją pertrauką (po 3 pamokų).

Po 4 pamokų aktų salėje vaikai žaidė judrius žaidimus, o laimingieji gavo ir skanių prizų – šviežių obuolių, morkų bei džiovintų obuoliukų.

„Devynios dešimtosios mūsų laimės priklauso nuo sveikatos“,- yra pasakęs A. Šopenhaueris. Renginys „Sveikuolių diena“ ir ragino atsigręžti į save bei nepamiršti brangiausio turto – sveikatos.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner