2014-10-08

Mokytojas – rožių augintojas.
Nors į aštrius spyglius susižeidžia pirštus, bet gražiais žiedais visi džiaugiasi.
L. Inis

 

KELIONĖ Į SVAJONIŲ ŠALĮ

 

Pirmasis spalio penktadienis – Tarptautinė mokytojų diena. Šiais mokslo metais išmoningą šventę pedagogams suorganizavo 10 klasės mokiniai ir jų auklėtoja, muzikos mokytoja metodininkė Daiva Norvaišienė. Šventės rengėjai mokytojus pakvietė į kelionę... lėktuvu. Kelionės tikslas – pasiekti svajonių šalį.

Pedagogams iš anksto buvo rezervuoti lėktuvo bilietai, mokytojai buvo įspėti į kelionę pasiimti skėtį, akinius nuo saulės ir 20 kg neviršijantį bagažą. Iki lėktuvo išsiblaškiusius keliautojus palydėjo mandagūs pilotai, stiuardesė Aurelija Daukantaitė anglų ir lietuvių kalbomis perskaitė instruktažą dėl elgesio lėktuve, liepė prisisegti saugos diržus. Mokytojai buvo informuoti, kad pakeliui į svajonių šalį lėktuvas leisis Pasakų, Sveikinimų, Šokių ir Dainų šalyse.

Keturių valandų kelionė neprailgo. Pedagogams šoko ir dainavo mokiniai (vadovės D. Norvaišienė, J. Vaičekauskienė), nepakartojamą solo pasirodymą dovanojo aštuntokė Erika Norvilaitė.

Netrukus keliautojai atsidūrė stebuklingoje Pasakų šalyje, kurioje mokytojų laukė rimti kūrybiniai iššūkiai. Pedagogai inscenizavo pasaką apie Raudonkepuraitę, kūrė pasakojimus ir vaidinimus apie žaltį, varlę, princesę ir raganą. Pirmoji mokytojų komanda pristatė muzikinį numerį – miuziklą „Boba ir žaltys“, antroji pasekė pasaką „Svajonių varlės“, trečioji paporino istoriją „Princesės sapnas“, ketvirtoji papasakojo apie raganą, Jonuką ir Gretutę. Taigi mokytojai įveikė ir kūrybos, ir vaidybos užduotis, buvo vaišinami kava, arbata, varškės sūriu, saldžiais gardėsiais (ačiū ir mokiniams, ir jų tėveliams).

Sveikinimų šalyje netrūko staigmenų, gėlių, dovanų ir nuoširdžių linkėjimų – pedagogus sveikino jų auklėtiniai. Mokyklos mokytojus pasveikino ir Kartenos seniūnė Gintarė Padvaiskienė.

Šokių šalyje laukė šokių egzaminas, o Dainų šalyje mokytojų duetai suokė meilės dainas, scenoje kūrė jausmingas meilės istorijas.

Pagaliau buvo pasiektas galutinis mokytojų kelionės tikslas – svajonių šalis. Pasirodo, tai šalis, kurioje gyvename mes ir mūsų brangiausi žmonės, kurioje skamba gimtoji kalba, kurioje dirbame, kuriame, auginame vaikus ir svajojame... Šių vertybių toli ieškoti nereikia.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner