2014-05-13

Kiekvienais mokslo metais mūsų mokyklos mokiniai aktyviai dalyvauja Vaikų kūrybinės iniciatyvos fondo renginiuose ir projektuose. Tai skatina vaikų ir jaunimo iniciatyvas, ugdo dalykines ir profesines kompetencijas. Dalyvavimas kasmetiniuose konkursuose „Tavo žvilgsnis“ ir „Kalbų kengūra“ skatina vaikus gilinti užsienio kalbų žinias, praktiškai jas pritaikyti, moko mąstyti, realizuoti save, atskleisti talentus. Mokiniai turi galimybę kūrybiškai iliustruoti tekstus, reikšti mintis ne tik žodžiu, bet ir kaligrafija, spalvomis, įvairiomis dailės technikomis.

Mūsų mokyklos mokinių gausus būrys dalyvavo 2014 m. „Kalbų kengūros“ konkurse (33 mokiniai) ir kūrinių iliustracijų projekte „Tavo žvilgsnis“ (23 mokiniai). Apdovanojimus už labai gerai atliktus vertimus iš anglų ir rusų kalbų pelnė 7 mokiniai: Aurelija Daukantaitė, Edgaras Molokanovas, Emilis Radvilavičius, Vaiva Mitkutė, Lina ir Marija Kalnaitytės, Mykolas Liakstutis.

Dvi mergaitės Eglė Tamošauskaitė ir Justina Šiaulytė buvo apdovanotos už labai gražias teksto iliustracijas. Mokinius ruošė vyr. anglų kalbos mokytojos Rūta Valaitytė, Judyta Jurgėlienė, rusų kalbos mokytoja metodininkė Jūratė Lisauskienė, anglų kalbos mokytoja Indrė Smilingienė.

2014 m. „Kalbų Kengūros“ konkurso dalyviai pasiekė aukštų rezultatų. Net 12 iš jų pelnė aukščiausius įvertinimus – Auksinės Kengūros diplomus. Geriausiai sekėsi jaunesniųjų 4–5 klasių mokiniams, taip pat 7–8 klasių mokiniams. Auksinės kengūros nominacijas pelnė: Justina Šiaulytė, Antanas Kučka, Darius Tamošauskas, Emilija Rimkutė, Meda Mockutė, Alvyda Jedenkutė, Auksė Vaitkutė, Vaiva Mitkutė, Vanesa Bernotaitė, Emilis Radvilavičius, Karolina Šeiniutė, Rugilė Kaubrytė. Sidabrinės kengūros nominacija teko Laurai Liaudinskytei, oranžinės Aurelijai Daukantaitei, Antanui Kučkai.

Sveikiname visus konkursų dalyvius ir nugalėtojus! Linkime jiems visiems kūrybinės sėkmės tolesnėje kūrybinėje veikloje.tikimės, jog organizuojant konkursus, mokiniams suteikiama galimybė išvysti savo veiklos rezultatus bendraamžių fone. Sėkmės!

 

 

Taip pat šiemet turėjome progą sudalyvauti ir naujame edukaciniame anglų kalbos konkurse „Olympis 2014“. Šis konkursas turi keletą tikslų, tokių kaip sudominti mokinius mokomuoju dalyku, pakartoti dėstomo dalyko medžiagą, suteikti mokiniams galimybę patikrinti savo žinias, lavinti darbo kompiuteriu įgūdžius, skatinti informacinių technologijų naudojimą ugdymo procese.

Gabrielė Žiobakaitė, Jolita Domarkaitė, Klaudija Lukauskytė, Monika Gaudutytė, Paulius Vaičekauskas, Tautvydas Jonušas, Eglė Tamošauskaitė. Taip pat trys 9-os klasės mokiniai: Vytautas Petras Rudys, Aurelija Daukantaitė, Lukas Gelumbickas. Vytautui ir Aurelijai pasisekė labiausiai, jie surinko daugiausiai taškų, pelnė 1-ąją ir 2-ąją vietas. Vytautas pagal surinktų balų skaičių yra 15 vietoje Lietuvos respublikos mastu. Sveikiname nugalėtojus ir aktyviuosius 6-os klasės mokinius! Nekantriai laukiame apdovanojimų iš konkurso organizatorių. Kūrybinės sėkmės!

Humanitarinės grupės metodinio būrelio pirmininkė Rūta Valaitytė

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner