2014-03-30

Kovo 21 d. (penktadienį) vyko 1–4 klasių meninio skaitymo konkursas, skirtas poezijos ir tarptautinės miego dienos paminėjimui.

Džiugu, kad meninio skaitymo konkurso tradicijos mūsų mokykloje gyvuoja ir suburia tuos, kurie brangina, vertina gimtąjį žodį, jo skambesį. Šiemet sulaukėme daugiau nei dešimt, kurie nugalėję jaudulį drąsiai lipo į sceną ir deklamavo savo pasirinktų autorių kūrybą.

Mokinių pasirinkti tekstai vertė įsiklausyti, įsijausti į žodžių skambesį ir prasmę. Visi – ir mokiniai, ir klausytojai, ir vertinimo komisija, kurią sudarė mokyklos direktorė Laima Mačernienė, bibliotekos vedėja Alvyra Bončkienė bei lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Vitalija Brunalienė – buvo pakylėti. Konkursas yra konkursas. Visi dalyviai pasirodė originaliai, bet teko išrinkti nugalėtojus, kurie atstovaus mūsų mokyklą rajoniniame konkurse.

Komisijos nuomone, geriausiai pasirodė 1–2 klasių grupėje ir meninio skaitymo laureatu pastelbtas Gvidas Kaubrys (2 klasė) jį paruošė pradinio ugdymo mokytoja metodininke Morta Griciuvienė. 3–4 klasių grupėje ir meninio skaitymo laureate paskelbta Elija Beržonskytė (3 klasė) ją paruošė pradinio ugdymo mokytoja Monika Rimkutė. Bei meninio skaitymo kompozicija 3–4 klasių grupėje paskelbta ketvirtos klasės mokinių: Medos Mockutės, Emilijos Rimkutės, Dariaus Tamošausko, Lauros Liaudinskytės, kuriuos ruošė pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Rima Bitautienė.

Visi konkurso dalyviai buvo pasveikinti padėkos raštais, o laureatams linkime sėkmės rajoniniame meninio skaitymo konkurse!

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner