2013-12-30

Tikriausiai sunku būtų rasti žmogų, kuris su nostalgija neprisimintų savo vaikystės šventinių karnavalų, kurie vykdavo mokykloje. Šventiniai karnavalai – tai lyg spalvotas traukinukas, riedantis iš kartos į kartą, išlaikydamas tik jam būdingą mistiką, muziką, spalvas, kvapą… Gruodžio 20 d. (penktadienį) 14.30 val. Kartenos vidurinėje mokykloje įvyko 1–4 klasių šventinis karnavalas tema „Kalėdinis sapnas“.

Pradinių klasių mokiniai riedėdami spalvotu traukinuku pažadino Pepę, kuri susapnavo keturis sapnus: Pirmasis sapnas, kad tapo ožkyte, nes neklausė tėvų ir pykosi su savo draugais ir tais metais negavo dovanų. Antrasis sapnas, kad jos visus batus išsinešė šimtakojis, nes batus mėgo išsimėtyti ir tais metais gavo tik vieną saldainį. Trečiasis sapnas, kad pažada būti gera ir svajoja 2014 metais gauti nuo Senelio Šalčio arklį, nes nori prisijungti prie kaubojų. Ir ketvirtasis sapnas, kad kokios Kalėdos jei nėra sniego, tad sapnavo, kad lauke labai daug prisnigo. Pepė pasakodama savo sapnus, norėjo pamokyti visus esančius, kad reikia gerbti vienas kitą.

Visus keturis sapnus improvizavo pradinių klasių mokiniai, jie šoko šokius, kuriems vadovavo šokių mokytoja Janina Vaičekauskienė. Mokiniams padėjo pasiruošti kalėdiniam karnavalui pradinių klasių mokytojos: Regina Baltuonienė, Morta Griciuvienė, Monika Rimkutė, Rima Bitautienė. Už karnavalą buvo atsakingi: Donatas Lubys, Gintaras Mečernis ir Monika Rimkutė.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner