2013-11-24

Lapkričio 15 dieną vyko respublikinė akcija „Tolerancijos gėlė“, kurią organizavo jaunieji maltiečiai. Kodėl tolerancijos gėlė? Nes gėlė – visuomet kelia teigiamas emocijas. Gėlės dovanojamos mylimam žmogui, įteikiamos sveikinant įvairiomis progomis, pagerbiant kieno nors atminimą ar įteikiamos susitaikymo ženklan. Gėlė dovanojama ne tik draugui ar mylimam žmogui, bet ir tam, kurio galbūt nemėgsti, kuris yra kitoks, bet tu jį toleruoji – priimi tokį, koks jis yra. Visuomenėje gyvena skirtingi žmonės, todėl labai svarbu gebėti toleruoti kitą ir sugyventi. Gėlė gali būti simbolis, sujungiantis skirtingus žmones.

Akcijos metu maltiečiai pasitiko prie durų ateinančius mokinius, mokytojus ir dovanojo visiems po šypseną ir tolerancijos gėlytę.

Taip pat vyko tolerantiškiausios ir originaliausios gėlės rinkimai. Mokinių nuomone originaliausia pripažinta šeštokų gėlė, o tolerantiškiausia ikimokyklinio ugdymo grupės vaikų gėlė. Tolerantiškiausia ir aktyviausia klase tapo mokytojos Monikos vadovaujami trečiokai.

Po keturių pamokų vyko mini konkursas apie tolerancijos terminus. Už teisingus atsakymus mokiniai buvo apdovanojami saldainiais.

Nuoširdžiai dėkojame 1–10 klasių auklėtojams, ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtojai, technologijų mokytojui Donatui už pagalbą organizuojant akciją ir jums mokiniai už nuostabias tolerancijos gėles.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner