2013-11-18

Mokėsi mylėti ir gerbti artimą

Artėjant Vėlinėms Kartenos vidurinės mokyklos trečiokai kalbėjo, rašė, piešė, kūrė apie žmones, kurių nebėra.

Vieną rytą, lietuvių kalbos pamokoje suskambo M.K. Čiurlionio fortepijoninė muzika. Mokiniai buvo nustebę ir pilni įvairiausių minčių. Atlikę skirtas užduotis, klausydami mokytojos pasakojimu, išanalizavę M. K. Čiurlionio piešinį „Kapinių motyvas“ mokiniai suvokė kas yra Vėlinės. Remiantis pateikta informacija ir savo asmenine patirtimi, sukūrė ir užrašė gražias miniatiūras apie Vėlines.

Taip pat mokiniai stebėjo filmuotą medžiagą „Vėlinės“. Trečiokai galėjo palyginti kaip buvo minimos Vėlinės seniau ir dabar. Atkreipė dėmesį į tai, kad seniau žmonės Vėlines švęsdavo būriu, apsirengę tautine apranga, nešini įvairiausia atributika, net gi šoko aplink laužą. O dabar viskas kitaip...

Mokiniai naudodami atspaudų dėjimo technika su didžiausiu užsidegimu piešė Vėlinių atributiką. Kai kurie piešė kelis kartus, nes buvo labai įsijautę ir norėjo perteikti kuo daugiau vaizdinių. Piešiniai šiuo metu puošia mokyklą, už kelių savaičių jie bus išvežti į Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešąją biblioteką.
Paskutinę savaitės dieną – penktadienį mokiniai aplankė Kartenos kapines, uždegė žvakeles ant tų kapų kur niekas nesilanko. Eidami atgal į mokyklą mokiniai taip pat aplankė karių kapines.

Tikimės, kad uždegta žvakelė paskatins gerbti ne tik mirusį žmogų, bet ir mylėti, branginti, vertinti šalia esantį artimą.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner