2013-10-02

Gerbiami mokyklų vadovai ir mokytojai, mieli moksleiviai,

Jau trečius metus iš eilės „Danske Bank“ organizuojama ir didelio populiarumo sulaukusi Finansinio raštingumo olimpiada (FRO) kviečia Lietuvos mokytojus ir moksleivius suburti savo komandą ir išbandyti jėgas FRO sprendžiant finansinio raštingumo užduotis, pademonstruoti savo kūrybiškumą bei strateginį mąstymą.

Šių metų olimpiadoje moksleiviai įgis naujų patirčių bei naudingų žinių, patobulins finansinio raštingumo įgūdžius, praversiančius tiek planuojant asmenines lėšas, tiek įgyvendinant ateities planus. Komandos ne tik turiningai praleis laiką, bet ir turės galimybę laimėti vertingų piniginių olimpiados prizų, kuriuos galės panaudoti savo svajonei įgyvendinti.

Šiemet FRO žada ir neeilinį startą – olimpiados užduotį specialios vaizdo konferencijos metu spalio mėn. 9 d. visiems moksleiviams tiesiogiai paskelbs Lietuvoje tuo metu viešėsiantis Danijos karališkojo sosto įpėdinis princas Frederikas, o visi šalies moksleiviai turės galimybę tiesiogiai jam užduoti klausimų.

FRO partneriai – Švietimo ir mokslo ministerija, Finansų ministerija ir Lietuvos bankas.

Kas gali tapti olimpiados dalyviais?

Šių metų FRO gali dalyvauti visų klasių moksleiviai iš visos Lietuvos, jie varžysis trijose amžiaus kategorijose: 1–4, 5–8 ir 9–12 klasių. Tereikia olimpiados tinklalapyje www.fro.lt užpildyti registracijos formą ir užregistruoti savo komandą.

Kaip vyksta olimpiada?

FRO vyks internetinėje platformoje www.fro.lt. Joje komandos gali registruotis, įkelti atliktas užduotis, stebėti rezultatus. Komandų gebėjimai ir kompetencijos atsiskleis ir bus vertinamos atliekant užduotį, sudarytą iš dviejų etapų.

Olimpiada prasidės spalio 9 d. Danijos princui Frederikui paskelbus užduotį. Pirmosios užduoties dalies sprendimus į platformą www.fro.lt dalyviai turės įkelti iki spalio mėn. 25 d. Antrosios užduoties dalies sprendimas turės būti įkeltas iki lapkričio mėn. 8 d.

Užduotis vertins kompetentingi „Danske Bank“ bei ekonomikos ekspertai, Švietimo ir mokslo bei Finansų ministerijų atstovai.

Nugalėtojai bus paskelbti lapkričio mėn. 25 d. Apdovanojimai vyks gruodžio mėn. 6 d. Danijos Karalystės ambasadoje Vilniuje.

Registruokitės jau dabar!

Registruokitės IR DALYVAUKITE FRO, išbandykite savo jėgas olimpiadoje ir nugalėkite. Visos užsiregistravusios komandos gaus unikalius kodus, kurie bus būtini įkeliant užduoties sprendimus.

Išsamiau apie konferenciją su Danijos princu Frederiku visas mokyklas informuosime transliacijos savaitę – dabar Jums svarbiausia pranešti apie savo ketinimus dalyvauti, t. y. užpildyti registracijos formą, laukti savo unikalaus dalyvio kodo ir jį išsaugoti.

Iki susitikimo FRO!

Išsamesnė informacija:
www.fro.lt,
arba Martyna Michnevičiūtė, tel.: 8-5 2499086; olimpiada@fro.lt

Pagarbiai
Finansinio raštingumo olimpiados organizatoriai

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner