2013-05-06

Kovo 22 d. Kartenos vidurinėje mokykloje vyko 1–4 klasių mokinių susitikimas su Kretingos rajono PK VPS PP specialiste Gitana Maciene ir PK VPS KPP specialiste Aušra Baločkiene.

Susitikimo metu mokiniai įdėmiai klausėsi, kaip elgtis įkliuvus į nusikaltėlių spąstus. Sukčiai turi tikslą apgaule įgyti svetimą turtą, panaudojant plačiai paplitusį būdą – suaugusiųjų ir vaikų apgaudinėjimą telefonu, pranešant apie jų artimųjų padarytas avarijas už kurias reikia susimokėti, ir tokiu būdu iš jų išviliojant įvairias pinigų sumas. Kaip elgtis, jei nepažįstamas jaunuolis paprašo parodyti mobilųjį telefoną, o paskui jį pasisavina. Kaip elgtis, jei nusikaltėliai atima dviratį.

Mokiniai pakartojo ir įtvirtino saugaus elgesio kelyje įgūdžius. Praktikavosi, kaip eiti per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją, šviesoforu reguliuojamą snkryžą, kaip sugiai pereiti per kelią gyvenvietėje, ne gyvenvietėje. Pakartojo, kam reikalingas atšvaitas, kas juo naudojasi kelyje, praktikavosi, kaip pėsčiasis turi prisitvirtinti atšvaitą.

Kovo 24 d. vyko 1–4 klasių mokinių „Šviesoforo“ konkursas.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner