2013-04-11

Vaikų Velykėlės

Šiemet mūsų mokykla dalyvavo respublikiniame konkurse „Vaikų Velykėlės“, kurį organizavo Šiaulių rajono Naisių kaimo bendruomenė. Tai konkursas puoselėjantis gražias lietuviškas tradicijas, ugdantis naująją kartą ir bendrumo dvasia jungiantis šeimas.

Konkurse dalyvavo 102 jaunieji dailininkai – ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai ir 1–6 klasių mokiniai. Mokinius konkursui ruošė ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogės Ingrida Zajančauskaitė, Jūratė Račkauskaitė, pradinio ugdymo mokytojos metodininkės Rima Bitautienė, Regina Baltuonienė, Morta Griciuvienė ir dailės vyr. mokytoja Liusia Plonienė.

Nupiešę gražiausią senoviniais raštais išmargintą margutį vaikai balandžio 10 d. skubėjo į Atvelykio šventę. Šventės metu vaikai žaidė velykinius žaidimus, dainavo dainas, minė mįsles, minkles, rideno margučius ir smagiai leido laiką. Šventėje kiekvienas nupiešto margučio autorius buvo apdovanotas respublikinio projekto organizatorių dovanomis – V.V.Landsbergio jaunesniojo pasakų ir dainų kompaktinias diskais.

Šventę vedė Kretingos kultūros centro Kartenos skyriaus darbuotojai Martina Žąsytienė, Janina Vaičekauskienė ir Rimantas Varkojus. Šventės rėmėjai – Kartenos jaunieji maltiečiai ir vadovė Vida Tamošauskienė – šventės dalyvius pamalonino saldžiomis dovanomis, kurias atvežė rėmėjai iš Liuteno (Vokietija).

Morta Griciuvienė
Kartenos vidurinės mokyklos pradinio ugdymo mokytoja metodininkė

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner