2011-04-11

 Balandžio mėn. 6 d. Baublių pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko Kretingos rajono bendrojo lavinimo mokyklų jaunučių vaikinų (1994–1995 gim. m.) ir jaunių vaikinų (1992–1993 gim. m.) 16 kg svarsčio rovimo varžybos. Kartenos vidurinei mokyklai šiose varžybose atstovavo: Remigijus Paulauskas, Deividas Ubys, Mantas Miškinis ir Antanas Viskontas.

Jaunių grupėje Remigijus Paulauskas dešine ranka svarstį išrovė 125 kartus, kaire ranka 53 kartus. Jo rezultatas – 178 kartai – pelnė jam 9 vietą. Deividas Ubys dešine ranka svarstį išrovė 73 kartus, kaire – 83. Jis, surinkęs 156 taškus, kartu su Ramūnu Večerskiu iš J.Pabrėžos gimnazijos pasidalino 10–11 vietas.

Jaunučių grupėje tiek Mantas Miškinis, tiek Antanas Viskontas svarčio rovimo varžybose dalyvavo pirmą kartą. Debiutas nepavyko Antanui Viskontui. Jis dešine ranka svarstį išrovė 9 kartus, o kaire – 20 kartų ir iš 21 dalyvio liko paskutinis. Antanui koją pakišo patirties stoka ir bloga svarsčio rovimo technika. Tačiau jis ne iš tokių vaikinų, kurie pasiduoda po pirmos nesėkmės. Jau kitą dieną po nesėkmės Antanas rimtai kibo į darbą ir aš tikiu, kad pakeitus svarsčio kėlimo techniką po metų galima tikėtis vietos pirmajame dešimtuke. Sėkmės, Antanai, treniruotėse!!!

Labiausiai šiose varžybose nustebino Mantas Miškinis. Tylus ir emocijų nemėgstantis reikšti vaikinukas užėmė trečią vietą! Jis dešine ranka svarstį išrovė 80, o kaire – 83 kartus. Šiuo savo pasiekimu jis tikrai nustebino daugelį. Tikiu, kad labiau pasistengęs galėtų kilt ir dar aukščiau.

Komandinėje įskaitoje Kartenos vidurinė mokykla (rezultatas 497 kartai) užėmė trečią vietą, į priekį užleisdama tik labai stiprias Darbėnų gimnazijos (714 kartų) ir J.Pabrėžos gimnazijos (663 kartai) komandas.

Sveikinu vaikinus su šaunia pergale ir linkiu sėkmės sportuojant!!!

Kūno kultūros mokytojas Marius Meškauskas

     

 

  

 

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner