2022-06-17

  PREVENCINIS KONKURSAS „ATEIK. SUŽINOK. VARŽYKIS“


      2022 m. birželio 16 d. mūsų mokykloje vyko rajoninis prevencinis konkursas „Ateik. Sužinok. Varžykis“, kurį organizavo Kretingos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyrius ir Kartenos mokykla-daugiafunkcis centras. Teisę ir garbę organizuoti konkursą Kartenos mokykla pelnė dar 2019 m., nes tada karteniškių komanda minėtame prevenciniame konkurse laimėjo I vietą. Dėl pandemijos konkursas dvejus metus nebuvo organizuojamas, tad šiais metais jis ir vyko Kartenoje. Svarbiausias konkurso tikslas - skatinti mokinių domėjimąsi saugios aplinkos kūrimu, policijos veikla, siekiant apsaugoti juos nuo nusikalstamų veikų ir administracinių teisės pažeidimų, smurto prieš vaikus bei sudaryti galimybę tarpinstituciniam bendradarbiavimui.
      Prevenciniame konkurse dalyvavo net 6 jungtinės 7–8 klasių mokinių, tėvų ir mokytojų komandos (po 7 narius) iš Kretingos Marijono Daujoto bei Simono Daukanto progimnazijų, Kūlupėnų Motiejaus Valančiaus pagrindinės mokyklos, Darbėnų gimnazijos, Jokūbavo Aleksandro Stulginskio ir Kartenos mokyklų-daugiafunkcių centrų.
     Renginio dalyviams ir svečiams sveikinimo žodį tarė Kartenos mokyklos direktorė Laima Mačernienė, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Jurgutienė, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas, kuriam teko garbė tapti ir vertinimo komisijos pirmininku. Konkurso vedėja Evelina Stonkutė (10 kl.) pristatė ir kitus garbingus vertinimo komisijos narius: Liną Bruzdeilynienę, Kretingos rajono savivaldybės tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorę; Gitaną Macienę, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kretingos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiąją tyrėją; Remigijų Malakauską, Kretingos sporto mokyklos direktorių. Konkurso dalyviams ir svečiams šoko Kartenos mokyklos jaunieji šokėjai.
     „Mes už tiesą, už grožį, už kūrybą, už įstatymą. Mes už protingą žmogų su teisėmis ir pareigomis, už žmogų, kuriam rūpi ne vien tik ši diena, už žmogų su stipriu atsakomybės jausmu“,- teigė renginio vedėja E. Stonkutė. Ji paskelbė, kad konkurso I dalį sudaro komandų prisistatymai ir užduotis komandų kapitonams (teko apsivilkti ugniagesio uniformą).
      II dalis - orientacinės varžybos (tikrinamos teisinės žinios bei atliekamos užduotys, susijusios su saugia aplinka ir policijos veikla). Komandų laukė 4 stotelės (jas reikėjo susirasti pagal nuorodas), kiekvienoje jų teko atsakyti į 5 klausimus (parengė vertinimo komisijos narė, Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja G. Macienė). Pavyzdžiui, konkurso dalyviai turėjo nurodyti, koks yra policijos šūkis, nuo kokio amžiaus galima važinėti mopedu, kada pėstieji negali naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, kur dirba virtualus policijos patrulis, kokio gyvūno vardu vadinama eismą reguliuojanti priemonė ir pan.
      III dalis - sportinių užduočių atlikimas (3 estafetės).
      Po rimtų varžybų vertinimo komisija susumavo rezultatus ir paskelbė nugalėtojus: I vietą užėmė Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro komanda, II - Kūlupėnų Motiejaus Valančiaus pagrindinės mokyklos atstovai, III - Darbėnų gimnazijos komanda. Visoms rajoniniame renginyje dalyvavusioms komandoms įteikti padėkos raštai, atminimo dovanėlės, o prizinių vietų laimėtojams - ir solidūs prizai

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner